Rondreis Australië, lees er alles over

Aan de andere kant van de wereld vind je het prachtige Australië. Veel avonturiers kiezen dan ook voor een rondreis Australië    om zo in een korte tijd veel van het land te kunnen zien. Toch moet je wel een keuze maken voor de richting die je op wilt want hoe graag je ook alles wilt zien, Australië is enorm groot.

Het noorden van Australië

De eerste optie is om jou tijdens de rondreis Australië te richten op het noorden van Australië. Je vindt hier de grootste stad van het noorden, Darwin. Het is een multiculturele stad met verschillende nationaliteiten. Hierdoor zijn er ontzettend veel restaurants met verschillende keukens, waardoor je iedere dag wat nieuws kunt proeven. Daarnaast staat de stad bekend om de leuke en pittoreske marktjes. Ben je de drukte even zat en wil je meer van de natuur zien, ook dan zit je goed in het noorden. Je kunt namelijk ook het Daintree regenwoud bezoeken. Je vindt hier niet alleen prachtige natuurlijk, maar ook parelwitte stranden. Tot slot kun je hier ook gaan snorkelen in het Great Barrier Reef, wat door veel kenners wordt gezien als het mooiste koraal van de wereld.  

De oostkust bekijken tijdens Rondreis Australië

Tijdens jouw rondreis Australië, kun je ook gaan voor de oostkust. Aan de oostkust vind je onder andere de stad Sydney. Dit is de oudste en grootste stad van Australië en wordt vaak gekenmerkt door de Sydney Opera House en de Sydney Harbour Bridge. Deze twee iconen van de stad moet je natuurlijk wel gezien hebben tijdens een trip naar Sydney. Toch is Sydney niet de enige grote stad aan de oostkust van Australië. Tijdens jouw rondreis Australië is het ook aan te raden om nog twee plekken te bezoeken. De eerste is Brisbane. Deze stad is vooral bekend bij jongeren vanwege de vele, clubs, bars, restaurants en andere uitgaansgelegenheden. Ten tweede is de Gold Coast een plek die je gezien moet hebben. Deze stad is vooral bekend door de prachtige stranden en de vele toeristische attracties. 

Zuid-Australië

Ook het zuiden van Australië is vanwege de veelzijdigheid perfect voor een rondreis Australië. Als eerste vind je de bijzondere stad Adelaide. Deze stad heeft namelijk amper hoogbouw, maar staat wel bekend om de vele kerken die de stad rijk is. Daarnaast vind je in het zuiden van Australië de bekende stad Melbourne. De stad is bekend om de leuke restaurants, de prachtige gebouwen en de mooie botanische tuinen. Tot slot vind je in het zuiden van Australië ook drie bijzondere eilanden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken tijdens jouw rondreis Australië. Zo heb je als eerste Tasmanië, bekend om de witte stranden met oranje rotsen en de prachtige berg. Ten tweede vind je hier Melville-eiland, bekend om de prachtige natuur. Tot slot is er Kangeroo Island, bekend om (de naam zegt het al) de kangoeroes. 

De westkust

Tot slot kun je voor jouw rondreis Australië, ook de westkust bezoeken. Een aanrader voor deze reis is de stad Perth. De stad wordt gezien als een leefbare stad en is echt een metropool in het westen van Australië. In de westkust vind je verder prachtige natuur, gezellige steden en mooie bezienswaardigheden.

Laat Tenzing Travel je helpen bij het plannen van de perfecte rondreis door Australië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *