Een dagje weg naar Rotterdam

Met het vliegtuig naar een tropisch land zit er voorlopig even niet in, daarom zijn veel mensen er deze zomer op uitgegaan in ons eigen kikkerlandje. De Nederlandse campings waren volgeboekt en op warme dagen lag het strand binnen no-time vol. Toch heeft Nederland ook heel veel ander moois te bieden. Oké, het is niet hetzelfde als een cocktail in je hand onder de Griekse zon, maar veel mensen kijken over het moois van Nederland heen. Daarom is het tijd om wat stedentripjes in Nederland te plannen. Bijvoorbeeld onze eigen mooie havenstad Rotterdam. In deze blog lees je meer over wat je in Rotterdam kunt doen. Boek een verblijf in een rotterdam hotel om alle hotspots te kunnen bezoeken.

De Euromast

De meest bekende uitzichttoren van Rotterdam is de Euromast. Dit is een toren van 185 meter hoog en daarmee de hoogste toren van Nederland die open is voor publiek. De toren is in 1960 gebouwd en is goed te herkennen in de skyline van Rotterdam. Voor ongeveer 10 euro per persoon kun je naar de top van de toren, waar je kunt genieten van een spectaculair 360 graden panoramisch uitzicht over de wereldstad en natuurlijk de grootste haven van Europa. In de Euromast kun je ook een hapje eten en drinken, van ontbijt tot diner en van brunch tot high tea.

De Markthal

Dé overdekte markt van Nederland bevindt zich in de Markthal in Rotterdam. In de hal vindt je op de markt een aanbod van zo’n 100 versunits, 15 eettentjes en diverse restaurants, een supermarkt en een parkeergarage. Iedereen die van goed eten houdt, vindt zijn weg wel in de Markthal. Ingrediënten en etenswaren uit allerlei landen, culturen en windstreken kom je hier tegen. Het gebouw is een waar icoon geworden van Rotterdam. De binnenkant van het gebouw in volledig geschilderd in het grootste kunstwerk van Nederland: de Horn of Plenty. Met een oppervlakte van 11.000 vierkante meter vermaak jij je hier wel.

Maritiem museum

Het ontbreekt de havenstad natuurlijk niet aan een maritiem museum. Hier ontdek je de enorme invloed van de maritieme wereld op ons dagelijks leven. In het museum kun je luisteren naar verhalen, topstukken uit verschillende collecties bewonderen of meedoen aan een van de vele activiteiten. Op historische schepen en kranen beleef je hoe de wereldhaven van Rotterdam op die plek is begonnen. Een bezoek aan het Maritiem Museum mag dan ook eigenlijk echt niet ontbreken tijdens jouw dag in deze wereldstad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *