De Mergellandroute in Zuid Limburg

hotel Venlo

Zuid Limburg staat bekend als de meest bourgondische regio van Nederland. Daarnaast is het een prachtige vakantiebestemming waar je een heerlijk vakantiegevoel krijgt van de prachtige natuur. Alsof je in een ander land terecht gekomen bent. Geniet jij al van de reis naar het Zuiden? Kies dan voor een heerlijke vakantie in vakantiehuis in de regio Zuid Limburg.

Over de Mergellandroute

In de jaren 60 zijn door onder andere de ANWB diverse mooie autoroutes uitgezet, waaronder de Mergellandroute. Door de jaren heen is deze route enorm populair geworden onder toeristen die graag willen touren. De route heeft de naam te danken aan de veelvuldig aanwezige zachte mergel. Dit werd vroeger in de Middeleeuwen gewonnen. Zo heb je ook in Valkenburg de Mergelgrotten.

De route op de fiets

Kom onderweg prachtige bezienswaardigheden tegen, stop af en toe eventjes op een paar mooie plekjes met uitzicht op het glooiende landschap van Zuid Limburg. De route kent een lengte van maar liefst 110 kilometer lang. Niet alleen auto’s maar ook veel wielrenners fietsen graag deze prachtige route waar ze uitdaging kennen. In principe is het startpunt van deze route voor het Centraal Station van Maastricht, maar kun je natuurlijk overal opstappen. Ga dan opzoek naar het ANWB bordje van de Mergellandroute en blijf die volgen. Stap zo nu en dan eens bij een lokaal cafeetje, neem de pond over de Maas in Eijsden naar het Belgische Ternaaien en vervolg de route.

Wil je weten wat je kunt zien en eventueel doen langs deze route? Bekijk dan een lokaal VVV kantoor in de regio.

Met de auto

Ook met de auto is deze route prachtig om te rijden. Lekker touren op een zomerse dag! Met de autoroute kom je langs verschillende “hoogtepunten”, zoals het beroemde Drielandenpunt. Volg donkerbruine zeshoekige ANWB wegwijzerborden. De route gaat over rustige autowegen en kent op elk hoge punt een prachtig uitzicht over het Zuid Limburgse landschap. Als je de weg vervolgt kom je ook langs diverse gezellige dorpjes, zoals Eijsden, Epen en Slenaken waar je genieten kunt op de leuke terrasjes. Alle mooie locaties kun je vinden op een kaart die te verkrijgen is bij het VVV in Zuid Limburg

Grote vakantietip!

Boek langs deze mooie route een overnachting in Zuid Limburg in een vakantiehuis, hotel of B&B. Elke dag een stukje van de route rijden met de fiets of de auto en eindig in Maastricht om vervolgens nog een of twee dagen te verblijven om de stad te verkennen en te ontdekken.

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *